Fairtrade Belgium is een label voor eerlijke handel en informeert u over het aanbod van Fairtrade producten.

Consumens

Of je nu winkelt in de supermarkt, bij de kruidenier om de hoek, in je biowinkel, Fairtrade is overal! Ga op zoek naar het Fairtrade label bij je aankopen.

Horeca

Maak van jouw zaak het uithangbord voor jouw duurzaam engagement. Diverse producten zijn eerlijk verkrijgbaar. Ontdek de lijst met gespecialiseerde leveranciers.

Handelaars

Word een duurzame winkeluitbater en bied een Fairtrade assortiment. Bereid je je producten op ambachtelijke wijze? Overweeg ingrediënten uit eerlijke handel.

Bedrijven & Instellingen

Start je werkdag eerlijk genietend van een tas Fairtrade koffie of thee, en neem Fairtrade producten op in je wekelijks menu.

Scholen

Ben je leerkracht in het lager onderwijs? En wens je Fairtrade aan bod te brengen in je lessen? Ontdek ons scholenproject: Fairtrade at School.

Supermarkten

Als winkeluitbater kan je het leven van de boeren in het Zuiden verbeteren. Hoe scoort jouw supermarkt als Fairtrade ambassadeur?

Wat is Fairtrade?

Fairtrade is de internationale term voor eerlijke handel. “Handel geen liefdadigheid” is daarbij het uitgangspunt. In de eerste plaats is het dus een strategie voor armoedebestrijding. Arme boeren in het Zuiden moeten een beter leven krijgen dankzij een win-win handelsovereenkomst tussen boer en consument.

Jouw producten certificeren

Boeren in de kijker

Wist je dat er meer dan 1,4 miljoen boeren en plantagearbeiders, verspreid over meer dan 70 landen wereldwijd, deelnemen aan het Fairtradesysteem?
Rapport / Petitie

Rapport over de wantoestanden in de bananensector door Fair Trade Advocacy Office

Nieuw

Ferrero geeft een boost aan Cacao- en suikerproducenten en verdubbelt haar Fairtrade engagement

fondsenwerving

Schrijf je nu in voor deze culinaire & culturele uitdaging!

Actie

Zou jij graag eten kopen dat goed is voor de planeet, voor de boer en voor jezelf? Dek mee de tafel van de toekomst.