Fairtrade Belgium is een label voor eerlijke handel en informeert u over het aanbod van Fairtrade producten.

Consumens

Of je nu winkelt in de supermarkt, bij de kruidenier om de hoek, in je biowinkel, Fairtrade is overal! Ga op zoek naar het Fairtrade label bij je aankopen.

Horeca

Maak van jouw zaak het uithangbord voor jouw duurzaam engagement. Diverse producten zijn eerlijk verkrijgbaar. Ontdek de lijst met gespecialiseerde leveranciers.

Handelaars

Word een duurzame winkeluitbater en bied een Fairtrade assortiment. Bereid je je producten op ambachtelijke wijze? Overweeg ingrediënten uit eerlijke handel.

Bedrijven & Instellingen

Start je werkdag eerlijk genietend van een tas Fairtrade koffie of thee, en neem Fairtrade producten op in je wekelijks menu.

Scholen

Ben je leerkracht in het lager onderwijs? En wens je Fairtrade aan bod te brengen in je lessen? Ontdek ons scholenproject: Fairtrade at School.

Supermarkten

Als winkeluitbater kan je het leven van de boeren in het Zuiden verbeteren. Hoe scoort jouw supermarkt als Fairtrade ambassadeur?

Fairtrade: de commerciële meerwaarde

Wat kan Fairtrade betekenen voor uw bedrijf ?

Jouw producten certificeren

Boeren in de kijker

Wist je dat er meer dan 1,4 miljoen boeren en plantagearbeiders, verspreid over meer dan 70 landen wereldwijd, deelnemen aan het Fairtradesysteem?
Doneer

Inzameling voor producenten getroffen door aardbeving Haïti

Beurs

Voor fair trade, bio en lokale voeding

Netwerk bewust verbruiken

My Fair Baby helpt kersverse of toekomstige ouders eerlijke en duurzame keuzes te maken voor de verzorging van hun kind.

Rapport

Een nieuw rapport van het Klimaat Instituut toont dat de kost en kwaliteit van koffie beïnvloed wordt door klimaatverandering.