Consumens

Consumens

Of je nu winkelt in de supermarkt, bij de kruidenier om de hoek, in je biowinkel of in de Wereldwinkel, Fairtrade is overal!


Hoe herken je Fairtrade producten? Hoe ga je er naar op zoek?

Of je nu winkelt in de supermarkt, bij de kruidenier om de hoek, in je biowinkel of in de Wereldwinkel, Fairtrade is overal!

Kijk in de rekken uit naar het Fairtrade label op de productverpakking.
Wist je dat er in België al meer dan 1.500 verschillende Fairtrade producten beschikbaar zijn?  

De Fairtrade klassiekers blijven: bananen, chocolade, koffie, suiker en rijst, maar ontdek ook de specerijen, wijn, noten, vruchtensap, roomijs, thee en andere!

Ontbreekt er naar jouw smaak iets in het gevarieerde aanbod?

Aarzel dan niet om de zaakvoerder van de winkel hierover aan te spreken. Je kan hem of haar ook het kaartje «Beste zaakvoerder» (p.11) bezorgen. De klant is koning, toch?

Verwijs de zaakvoerder ook naar de lijst van mogelijke leveranciers. Of suggereer hem of haar met ons contact op te nemen.


Jo Hens, acteur
over Eerlijk Waar, een reportage over Fairtrade voor kinderen op K-Zoom (in Dag Allemaal, 16.09.12):
"Voor veel mensen hangt er een alternatief sfeertje rond Fairtrade. Dat geitenwollensokken-imago is compleet onterecht. Fairtrade producten zijn niet alleen kwalitatief super, je steunt er ook de lokale bevolking mee."

Was jij voor Eerlijk Waar al een Fairtrade consument ?
"Ik moet toegeven van niet, omdat ik het niet zo goed kende. Ik dacht ook dat je voor Fairtrade speciaal naar de Wereldwinkel moest, maar dat is niet het geval. Ook in supermarkten vind je die producten. Ze zijn wat duurder, maar zeker de moeite waard. Dus ja, als ik nu boodschappen doe, kijk ik uit mijn doppen. Eerlijk Waar heeft wel degelijk iets met mij gedaan."