Fairtrade challenge 12-15 mei 2016

 Van 12-15 mei - nalv de Internationale dag van de Fairtrade – riep Fairtrade Belgium iedereen op deel te nemen aan de grootste Fairtrade koffiepauze ter wereld en zo boeren in het Zuiden te steunen in hun strijd tegen klimaatverandering.

Hoe? Deelnemen was zo eenvoudig als een kopje koffie drinken:  

De deelnemers ruilden hun standaard kopje koffie in een Fairtrade gelabeld bakje en organiseerden een leuke activiteit om hun Fairtrade koffieverbruik in de kijker te zetten.  

Waarom? 

De koffiekeuze van ieder individu bepaalt mee de toekomst van de koffieboeren in het Zuiden. Doordat consumenten overschakelen naar Fairtrade koffie helpen ze hen mee een duurzaam bestaan op te bouwen bestand tegen klimaatverandering. Lees meer over klimaatverandering.

Dat de Fairtrade Challenge erg succesvol was in België bleek uit de ranking van alle landen die deelnamen aan deze internationale campagne. België belandde op de eerste plaats! Het resultaat? 335.785 geregistreerde kopjes en 145 koffie-evenementen in België.  

Dat succes hebben we voor een groot deel te danken aan de boegbeelden van onze campagne waaronder Alexander de Croo, Geert Bourgeois, Dominique Leroy, Antoine Lebrun, Eric De Staercke en Pieter Embrechts. Zij gingen met veel enthousiasme het koffieduel aan. Bekijk hier het filmpje van de boegbeelden: https://www.youtube.com/watch?v=yqJJHn-Ve04&list=PLhvcEmN6Gphj6F-jhHfrwdRYrCDZjTnXI 

Onze campagne was ook erg populair in de media. Talrijke kranten en andere media berichtten over de Fairtrade Challenge. Hieronder vind je een aantal artikels en een reportage.

De Challenge zou geen Challenge heten als er geen wedstrijd mee gepaard zou zijn. De origineelste of de grootste koffie-acties maakten kans op een koffie-pakket. De winnaars mogen in juni hun koffiepakket verwachten.  

En tot slot: neem een kijkje op onze Facebookpagina waar je de foto’s van de koffie-acties in heel België kan bekijken! 

Delen