#FairtradeChocolateBreak

Dit jaar geven we extra aandacht aan cacaoproducenten...Dit jaar geven we extra aandacht aan cacaoproducenten... Want te veel cacaoproducenten, bijvoorbeeld in West-Afrika, kunnen nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Hoe dat komt? De prijs voor cacao staat onder druk, en ze kampen met grote uitdagingen zoals klimaatsverandering. Bij Fairtrade willen we ervoor zorgen dat chocolade nog lang (h)eerlijk blijft. Dit jaar zetten we de problematiek rond cacao dus hoog op de agenda...Bak, smul en deel...World Fair Trade Day op 12 mei wordt één groot chocoladefeest: samen met jullie maken we van Fairtrade cacao de ster van het tienuurtje, dessert of vieruurtje. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat we zo producenten in het Zuiden een duwtje in de rug geven.We nodigen jullie uit om tussen 7 en 12 mei samen met jullie collega's of studenten jullie favoriete chocoladedessert te maken. En te delen, natuurlijk: kies een geschikt tijdstip uit en maak er een feestelijk moment van! Van witte chocomousse tot koekjes met pure chocolade: iedereen heeft wel een succesrecept. Wie geen keukenprins(es) is, maar wel een boontje voor cacao heeft, kan gewoon komen meesmullen :-)We zijn heel benieuwd naar de chocoladecreaties in jullie organisatie of school... Foto's of filmpjes kan je ook delen met de hashtag #fairtradechocolatebreak, of je kan ze posten op één van onze social media-kanalen: Fairtrade Belgium @Fairtrade_BE @fairtrade_belgium

Delen