Week van de Fair Trade 2017

Het Grootste Protest

Tijdens de Week van de Fairtrade organiseerde Fairtrade Belgium Het Grootste Protest ooit in België. Met duizenden waren jullie, de Belgen die hun stem lieten horen voor een leefbaar inkomen voor iedereen. Dus willen we jullie bedanken: 736.000 keer dankjewel, om precies te zijn.

Elke aankoop van een fairtradeproduct tussen 4 en 14 oktober telde mee als protestactie. Maar je kon de activist in jezelf ook wakker maken door een selfie te posten met de hashtag #GrootsteProtest, of deel te nemen aan één van onze geplande activiteiten.

We zagen lunchboxes verschijnen op Instagram, zagen universiteiten die mandjes met Fairtrade-producten uitdelen, bedrijven die hun beste Fairtrade-beentje voorzetten en nog veel, veel meer. Hier zie hoe dat allemaal precies in z'n werk ging.

De strijd om een leefbaar inkomen gaat na 14 oktober uiteraard verder. Want we zijn er nog niet, zoveel is zeker. In dit dossier lees je de redenen en mogelijke oplossingen hiervoor.

Blijf dus vooral op zoek gaan naar het Fairtrade label bij je aankopen: een eenvoudig gebaar dat een wereld van verschil maakt.

Delen