Certificeringsproces

Werken met Fairtrade ? Fairtrade Belgium biedt je twee opties aan :

OPTIE 1
Productcertificering

Fairtrade Certificatie Optie 1

Met dit model is alles begonnen. Hiermee kun jij jouw producten certifi­ceren en er het Fairtrade label op aanbrengen. Twee regels die je moet naleven voor certificering:

  • 100% van de ingrediënten die in aanmerking komen voor Fairtrade­certificering moeten aangekocht zijn tegen Fairtradevoorwaarden;

  • Minimum 20% aan Fairtrade ingrediënten is vereist om het label te mogen dragen.


Certificering concreet
:
Je ondertekent een contract met Fairtrade Belgium om het label te kunnen gebruiken. Voor meer informatie over de verschillende stappen en de kost van de certificering kun je hier online onze handleiding lezen.

Communicatie:
Gebruik van het Fairtrade label op jouw product(en).

Ondersteuning:
Fairtrade Belgium promoot de producten van haar licentiehouders via marketingondersteuning en allerlei informatiecampagnes.


OPTIE 2

CSR- / MVO-Engagement

Fairtrade Certificatie Optie 2

Het nieuwe model ‘Fairtrade Sourcing Program’ (FSP) biedt bedrijven die werken met cacao, suiker of katoen/textiel de mogelijkheid om een eerlijke aankoopstrategie te ontwik­kelen en hun engagement op een duidelijke manier bekend te maken.

Wat dit nieuwe programma precies inhoudt, vind je hier terug op onze website.

Meer info

Voor meer informatie over onze certificerings-modellen en communicatie, neem contact met ons op.

Op volgende link vind je alle gecertificeerde bedrijven Die fairtrade ingrediënten of producten verhandelen: www.fairtrade.net/about-fairtrade/finder

Onder de noemer Fairtrade Academy organiseert Fairtrade Belgium regelmatig informatiesessies. Die bieden de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons certificeringsysteem, onze activiteiten in België en de kansen die er zijn voor uw bedrijf. Voor meer informatie over datum, plaats en programma.

Delen