Kip of tofu met kokos en ananas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr Fairtrade rijst
  • 3 kipfilets of een pakje tofu voor de veggie's
  • 1 verse Fairtrade ananas en 20cl Fairtrade ananassap (of een klein potje ananasschijfjes in vocht)
  • 1 blik Fairtrade kokosmelk
  • 1 ui
  • basilicum of koriander
  • curry
  • olijfolie
  • peper en zout


Bereiding

Kook de rijst in een kom water.

Snij in de tussentijd de ui en de kipfilets/tofu in kleine blokjes. Fruit de ui en de kip in een grote pan (of wok) met de olijfolie.

Van zodra de kip een beetje een goudbruine kleur krijgt, voeg je er ongeveer 4 stukken verse ananas aan toe (liefst met zo weinig mogelijk extra sap). Voeg een eerste keer peper en zout toe. Laat het geheel karamelliseren.

Voeg geleidelijk aan het ananassap toe om de saus te binden.

Voeg kokosmelk toe naar eigen smaak. Voeg ook de curry, basilicum, peper en zout toe – eveneens naar eigen smaak.

Giet de rijst af wanneer deze gaar gekookt is. Serveer de rijst apart, of meng deze onder het kip-ananasmengsel.

Dien warm op in diepe borden.

Smakelijk!

Delen