Petits Beurres-taart

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 30 petits beurre koekjes
  • 4 eieren
  • 4 soeplepels fijne suiker (Fairtrade)
  • 2 soeplepels boter
  • 10 repen chocolade (Fairtrade)
  • 2 tassen sterke koffie (Fairtrade)


Voor de topping

  • 3 repen chocolade (Fairtrade)
  • 1 soeplepel suiker (Fairtrade)
  • 1 soeplepel boter
  • 2 soeplepels water


Bereiding

Voor het deeg:
Klop het eiwit met een snuifje zout. Laat even rusten.

Meng vervolgens de suiker, de boter, de gesmolten chocolade (au bain marie) en het eigeel. Voeg als laatste het opgeklopte eiwit toe.

Laat het mengsel ¼ uur koelen in de koelkast om te voorkomen dat de taart instort bij het bereiden.

Zet een tas sterke koffie.

Schik een laag van 6 petits beurres op een bord die vooraf gedrenkt werden in de koffie. Leg er vervolgens een laagje deeg over (dik of dun, afhankelijk van uw voorkeur). Herhaal dit, en wissel telkens een laagje deeg af met een laagje koekjes – tot de laatste laag gemaakt is van koekjes.

Voor de topping:
Smelt de chocolade op een heel laag vuurtje en roer met een houten lepel tot de chocolade gesmolten is.

Bedek de taart volledig met dit mengsel en strijk glad. U kan de taart decoreren volgens uw smaak. Voor dit recept heb ik bijvoorbeeld gebruik gemaakt van praliné.

Smakelijk !

Delen