Thaïse bananenbeignets

Ingrediënten

Voor de beignets:

  • 8 bio Fairtrade bananen
  • 75 gr tarwebloem
  • 100 gr rijstbloem
  • 3 eetlepels bio Fairtrade rietsuiker in poeder
  • 25 cl spuitwater
  • 1 snuifje zout
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • bio kokosolie om te frituren


Voor de saus:

  • 25 cl vloeibare room
  • 25 cl kokosmelk van Oxfam Fairtrade
  • 50 gr bio Fairtrade rietsuiker in poeder


Bereiding beignets

Pel de bananen en snij ze in drie.

Meng in een kom de tarwebloem, de rijstbloem, de suiker en het sesamzaad. Voeg spuitwater toe en roer goed tot je een glad en dik deegmengsel krijgt.

Week de stukken bananen in het mengsel en bedek ze goed met het deeg.

Verwarm de olie in een wok en frituur de bananen.

Haal de beignets uit de olie en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Bereiding saus

Giet de kokosmelk en de vloeibare room in een kommetje en voeg desuiker toe. Laat het mengsel enkele minuten op een zacht vuurtje koken en roer regelmatig. Haal van het vuur.

Serveer de beignets met de saus, dit kan zowel warm als koud.

Delen