Impact studies

Fairtrade zet voornamelijk in op twee soorten studies:

1. Monitoring rapporten

Elk jaar verzamelen we op basis van de certificatierapporten alle gegevens over productenorganisaties in het Zuiden. Dit geeft ons een beeld van het aantal organisaties, het aantal leden, de geografische spreiding en de spreiding per productcategorie, de verkoop in het Zuiden en de investeringen van de premie.

Fairtrade werkt op internationaal niveau met een Monitoring, Evaluation and Learning Programme (MEL). Meer info en alle rapporten vind je op de website van Fairtrade International.

2. Impactstudies

Fairtrade besteedt elk jaar twee tot drie impactonderzoeken uit. Voor de belangrijkste productcategorieën zetten we elke drie jaar een impactstudie op. Impactstudies kunnen ook gaan over de impact bij coöperaties of plantages van verschillende producten in één enkel land, of over een specifiek thema verspreid over verschillende producten en landen. Deze studies worden steeds gemaakt door gerenommeerde en onafhankelijke onderzoeksinstellingen met ervaring in onderzoek naar de impact van ontwikkelingsmodellen en certificatiesystemen.

Ook deze studies (‘commisioned research’) vind je terug op de website van Fairtrade International.

Vragen? info@fairtradebelgium.be

Delen