Lobby bij het bedrijfsleven

We willen het bedrijfsleven engageren voor duurzame voeding uit Noord en Zuid met een eerlijke verloning voor de boer. Niet alleen door een paar Fairtrade producten op het schap te plaatsen, maar door duurzame voeding echt mainstream te maken in de hele bedrijfsvoering. Dit doen we samen met Vredeseilanden, The Shift, Boerenbond, Fevia en Comeos onder de noemer ‘The Foodture’.

The Foodture gaat over verschillende aspecten:

  • Het charter: voedingsbedrijven kunnen een charter ondertekenen waarmee ze zich engageren voor een duurzaam aankoopbeleid met 9 principes.
  • Citizens for the Foodture: Consumenten en retailers gingen samen aan tafel zitten om duurzame voeding te mainstreamen op en rond de winkelvloer. Het verslag daarvan lees je hier. In 2017 zitten we samen met de supermarktketens en middenveldorganisaties om de verschillende initiatieven een kans te geven in de winkels.
  • Goodfood@school: Specifiek voor scholen vinden we het belangrijk dat ze toegang krijgen tot duurzame en gezonde voeding. Hiervoor werken we samen met scholen, de onderwijskoepels en bedrijven een aantal initiatieven uit. Vind nu al inspiratie in Gent.

Wil je hier graag aan meewerken? Dit is voor alle aspecten een proces op lange termijn dus we kunnen jouw engagement of hulp zeker gebruiken! Neem dan contact op via info@fairtradebelgium.be.

Delen