Internationaal

Fairtrade International is een multistakeholderorganisatie, bestuurd door nationale keurmerkorganisaties zoals Fairtrade Belgium, producentennetwerken en handelaars. Alle leden van Fairtrade Internationaal zetten zich samen in om bestaande handel te veranderen ten gunste van boeren en landarbeiders in ontwikkelingslanden, elk met een specifieke rol. Via het internationaal Fairtrade keurmerk verbinden wij consumenten wereldwijd met producenten uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Halverwege de jaren 90 droegen de nationale keurmerkorganisaties, waaronder "Max Havelaar België" (het huidige "Fairtrade Belgium"), een aantal van hun kerntaken over naar Fair Trade International gevestigd in Bonn. Zo voorkwamen ze dubbel werk en zorgden ze voor een eenduidig beleid. Tot de belangrijkste taken van Fairtrade International horen de ontwikkeling van de Fairtrade standaarden, ontwikkeling van internationaal beleid en de ondersteuning van producenten in het Zuiden.

Fairtrade International biedt leiderschap, tools en diensten die Fairtrade Belgium inspireren en ondersteunen om haar missie te realiseren.

Website Fairtrade Internationaal: www.fairtrade.net

Fairtrade wereldwijd

Waar vind je Fairtrade wereldwijd?

Onderaan vind je de verschillende nationale Fairtrade organisaties. Zo kun je wereldwijd uitzoeken welke Fairtrade producten en acties er voorhanden zijn. Ontbreekt er een land in deze lijst? Surf naar Fairtrade International voor meer informatie

Delen